TsjechiŽ en Rusland door op WK handbal

De Tsjechische handbalsters hebben de kwartfinales bereikt van het wereldkampioenschap handbal. In Leipzig was Tsjechië met 28-27 te sterk voor Roemenië in de achtste finales. Michaela Hrbková maakte de winnende treffer in de laatste seconde van de wedstrijd.

Tsjechië is de mogelijke tegenstander van het Nederlands team in de kwartfinales. Oranje neemt het maandagavond om 20.30 tegen Japan.

Bij Roemenië was sterspeelster Cristina Neagu goed voor dertien treffers, maar dat was niet voldoende voor de zege. Markéta Jeřábková was met zeven doelpunten het meest succesvol aan Tsjechische kant.

Olympisch kampioen Rusland heeft zich ook geplaatst voor de kwartfinale van het WK in Duitsland. De Russische handbalsters hadden grote moeite met de dames uit Zuid-Korea. Zuid-Korea kwam met veertig seconden te spelen op voorsprong in de reguliere speeltijd, maar Rusland had meteen een antwoord door negen seconden later de gelijkmaker te maken (30-30). Zuid-Korea had nog een aanval te gaan, maar die werd gestopt door de Russische keepster.

In de verlenging was Rusland de beste en zouden met 36-35 winnen van Zuid-Korea.