Adriana Lima wil niet meer uit de kleren gaan

Drie weken na de laatste Victoria's Secret fashionshow in Shanghai, lijkt Adriana Lima aan te sturen op een vertrek bij het wereldberoemde lingeriemerk. Het Braziliaanse model, al jaren onder contract als een van de zogenaamde 'Angels', postte een bericht op Instagram, waarin ze aangeeft haar kleren alleen nog maar uit te willen trekken 'voor een hoger doel'.

De post is opmerkelijk, omdat Lima dankzij haar lucratieve contract met het merk jaarlijks miljoenen op haar bankrekening kon bijschrijven. Daarmee lijkt ze nu niet meer content te zijn.

"Ik kreeg laatst een telefoontje of ik mee wilde doen in een sexy video. Niet iets dat ik niet eerder gedaan heb, maar er is iets in mij veranderd sinds een goede vriendin van me vertelde dat ze niet blij was met haar lichaam. Dat zette me aan het denken, want ik vraag me ook telkens maar af of ik nog wel goed genoeg ben voor het werk dat ik doe. Door het beeld dat wij als modellen schetsen, kampen veel vrouwen met onzekerheid over hun lijf. Het is psychisch en fysiek niet gezond om zo te leven en daar wil ik verandering in aan brengen. Ik trek mijn kleren niet meer uit voor een leeg iets."

Hiermee lijkt Adriana een directe sneer te geven aan Victoria's Secret, dat jaarlijks miljoenen spendeert aan de modeshow waarin de modellen superstrak en afgetraind over de catwalk lopen. Oplettende fans merkten op dat het model een aantal andere Angels heeft ontvolgd, net als het account van het lingeriemerk zelf. Lima is de langstzittende Angel. Ze liep haar eerste show in 1999 en kreeg een jaar later de felbegeerde status van Angel. Haar collega Allessandra Ambrosio, eveneens Braziliaanse, maakte na de show in Shanghai bekend ermee te stoppen.

Oud-collega Angel Doutzen Kroes nam eind 2014 al afscheid van Victoria's Secret. Zij heeft inmiddels haar eigen collectie bij lingeriemerk Hunkemöller.

Adriana Lima wil niet meer uit de kleren gaan
Adriana Lima wil niet meer uit de kleren gaan (Foto: BuzzE)