Langlaufer Manificat klopt Russen in Davos

Langlaufer Maurice Manificat heeft in het Zwitserse Davos de 15 kilometer vrije stijl gewonnen. De 31-jarige Fransman staat niet bekend als veelwinnaar, maar pakte zo toch alweer zijn tiende zege in de World Cup mee.

In het Zwitserse skioord was Manificat, een specialist in de vrije stijl, de Rus Sergey Ustiugov met vier seconden te snel af. Een tweede Rus, de jonge Alexander Bolshunov, eindigde op ruim veertien seconden als derde: zijn vierde podiumplaats van het seizoen en tevens de vierde in zijn carrière. Noemenswaardig was ook het World Cup-debuut van Denis Spitsov. De 21-jarige Rus sloot dat keurig af als zevende. Johannes Høsflot Klæbo, de Noor die tot zondag alles won, liet op de 15 kilometer maar een keer verstek gaan.

Bij de vrouwen, die 10 kilometer voor de kiezen kregen, ging de winst naar de Noorse Ingvild Flugstad Østberg. Zij bleek een kleine zes seconden sneller dan landgenote Ragnhild Haga, die de Finse Krista Pärmäkoski op haar beurt twee seconden voor kon blijven. Heidi Weng, de derde Noorse, greep net naast het podium.