FOK! Wat een weer: winterse ongemakken

December vol met mist, goud in de kist.

Goeiedag of avond of nacht.

Het weer verschilde van plaats tot plaats vandaag. Verspreid over het hele land vielen er winterse buien. Op sommige plaatsen werd het wit en dus ook tijdelijk glad. Ook kwam onweer voor. Toch zijn er ook plekken geweest die het een groot deel van de dag droog hielden. Zoals bij mij. Er viel maar een enkele hagelbui, maar het droge weer overheerste. Rond een uur of 4 bereikte een nieuwe trog het westen. Daar viel regen en natte sneeuw uit, maar dieper landinwaarts ging dat vaker over in gewone sneeuw. Dat veroorzaakte opnieuw problemen.

Komende uren trekt de trog wel geleidelijk weg, maar losse winterse buien blijven ook de hele komende nacht mogelijk. Er kan dus op meer plaatsen tijdelijk een sneeuwdekje ontstaan. In het binnenland zakt het kwik naar rond of iets onder 0, maar in het westen wordt het niet kouder dan 3 graden. Daar kan nog steeds onweer voorkomen.

Ook morgen vallen deze winterse buien nog, maar in de loop van de dag beperken de buien zich hoofdzakelijk tot het noorden en oosten. Ten zuiden van de grote rivieren wordt het zelfs meestal droog. De kans op gladheid bij die winterse buien blijft bestaan, Het wordt gemiddeld gezien rond de 5 graden. De westelijke wind neemt iets af.

Nog steeds is het vrij onzeker over de eventuele sneeuwval van zondag. De koers van de depressie is nog steeds niet in kannen en kruiken en een kleine koerswijziging kan een groot verschil maken. Ik blijf dit uiteraard volgen.

Nederland
 

Sneeuw bij qltel (Foto: qltel)

De eerste sneeuwval bij qltel. Winterse buien zorgde her en der voor een tijdelijk sneeuwdekje. (foto: qltel)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar [email protected] onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!