"Ik hoef niet goed te spelen om een wedstrijd te beslissen"

Hakim Ziyech werd onlangs uitgefloten door de eigen aanhang vanwege zijn spel voor Ajax. De middenvelder laat zich echter niet van de wijs brengen.

"Ik vind het niet leuk. Maar het raakt me niet. Ik kan me voorstellen dat spelers er moeite mee hebben", vertelt Ziyech in gesprek met het Algemeen Dagblad. "De ene speler haalt er zijn kracht uit, de ander niet. Ik ben van heel ver gekomen om te bereiken waar ik nu ben. Ik heb een moeilijke jeugd gehad zonder mijn overleden vader. Waarom zou dít mij nu dan moeten tegenhouden?"

De middenvelder weigert zijn manier van spelen op te geven. "Ik vind: als speler moet je nooit je identiteit verliezen. Natuurlijk moet ik mezelf ontwikkelen, maar ik moet niet opeens een andere Hakim worden. Ik weet heel goed dat ik te wisselvallig speel. Het verschil tussen goede en slechte wedstrijden is te groot. Maar ik hoef niet goed te spelen om een wedstrijd te beslissen."

Ziyech mist het Europees voetbal, wat een rem betekent op de ontwikkeling van de Ajacieden. "Maar daarin heb ik zelf ook gefaald. Dus het heeft geen zin om daarover te klagen."