Nederland wint World Cricket League en mag tegen 'De Grote Landen' spelen

Het Nederlands heeft al na de eerste van de laatste twee wedstrijden in het World Cricket League Championship (WCLC) gewonnen van Namibië en omdat Papua New Guinea verloor van Hong Kong kan Nederland niet meer worden ingehaald en heeft hiermee het toernooi gewonnen. Nederland heroverde hiermee zijn ODI-status en mag vanaf 2020 in de nieuwe ODI Lague uitkomen. In deze nieuwe competitie zal Oranje spelen tegen de grote cricketlanden als India, Pakistan, Australië en Engeland. 

De World Cricket League Championship is een competitie met ééndaagsewedstrijden voor de beste cricketlanden zonder teststatus, waaronder Nederland, Schotland en Namibië. 

Namibië was als eerste aan zet en kwam uiteindelijk tot 269 runs tegen het verlies van acht wickets. Op het kleine veldje in Dubai, waar de gehele laatste ronde wordt gespeeld, hadden de Nederlandse batsmen echter geen problemen het totaal van Namibië te overtreffen. Wesley Barresi (120 runs) en Ben Cooper (109 not out) sloegen de ballen keer op keer het veld uit. 

Nederland won met acht wickets met nog 53 ballen te gaan. Het partnership van 236 tussen Barresi en Cooper is het hoogste in deze editie van de WCLC tot nu toe. Het Nederlands team ging vervolgens naar het veld waar concurrent Papua Nieuw-Guinea speelde tegen Hongkong. De cricketers uit Hong Kong wonnen en de buit was binnen.

Deze overwinning was zeer belangrijk. Zoals gezegd mag Oranje als kampioen van de WCLC vanaf 2020 meedoen aan de nieuwe ODI League. Omdat het Nederlands team de ODI-status terug heeft, krijgt het ook veel meer geld voor de ontwikkeling van het nationale team vanuit de ICC, de internationale cricketbond. 

Nederland had zich al geplaatst voor het kwalificatietoernooi voor het wereldkampioenschap cricket. Oranje zal in maart 2018 het kwalificatietoernooi spelen in Zimbabwe. Tien landen spelen om de laatste twee plaatsen voor het WK.