Trump twijfelt nog over Jeruzalem

De Amerikaanse president Donald Trump is er nog niet uit of hij Jeruzalem formeel gaat erkennen als hoofdstad van Israël. Dat heeft zijn adviseur en schoonzoon Jared Kushner zondag gezegd. Ingewijden verwachten dat Trump woensdag met een verklaring komt.

"Hij kijkt nog altijd naar een reeks verschillende feiten. En wanneer hij een besluit neemt, dan is hij degene die het wil vertellen, niet ik", zei Kushner tijdens een conferentie van het Brookings-instituut over het Amerikaanse beleid ten aanzien van het Midden-Oosten.

In de regio is Jeruzalem een heikel onderwerp. De Palestijnen beschouwen het oostelijk deel van Jeruzalem, sinds 1967 bezet door Israël, als hun hoofdstad. President Mahmoud Abbas waarschuwde dat als de VS de kant kiest van premier Benjamin Netanyahu vrede verder weg is dan ooit. De Jordaanse koning Abdullah II en andere Arabische leiders denken daar net zo over.

Volgens de Wall Street Journal wil Trump de verhuizing van de Amerikaanse ambassade van Tel Aviv naar Jeruzalem voorlopig uitstellen.

Trump twijfelt nog over Jeruzalem
Trump twijfelt nog over Jeruzalem (Foto: ANP)