Baudet boos om schoolopdracht

Thierry Baudet is boos op een Achterhoekse school vanwege een schrijfopdracht over alternatief rechts. Daarin wordt Baudet neergezet als iemand die streeft naar een Nederland waar slechts enkele witte mannen de macht hebben, meldt de NOS.

Ook staat in de opzet voor het betoog dat in Baudets wereldbeeld klimaatverandering een verzinsel is, en hebben Nederlanders volgens hem een afkeer van hun eigen land. Leerlingen moeten beargumenteren of Baudets ideeën een modegril zijn of blijvend. De Forum voor Democratie-voorman noemt de opdracht op Twitter "bizar en schandelijk".

Scholengemeenschap Marianum heeft als volgt gereageerd: "Wij willen benadrukken dat wij, als school, geen politieke standpunten innemen maar dat wij het als kerntaak beschouwen de leerlingen op te leiden tot kritische denkers."

De betreffende docent Ivar Gierveld doet ook nog een duit in het zakje: "Ik schrijf hier niets dat niet uit je eigen mond komt en bovendien is het een opdracht waar leerlingen alle kanten mee opkunnen. (schrijf betoog/beschouwing over dit onderwerp) Zelfs jouw kant."

Baudet wil op de school Groenlo en Lichtenvoorde langskomen om zelf met de leerlingen te debatteren.