'Ik zag dat R. Kelly meisjes van 14 meenam'

Volgens Morgan Strebler heeft R. Kelly zich in 2006 ingelaten met twee meisjes van 14 jaar. De Amerikaanse celebrity mentalist, die voor de zanger heeft opgetreden, schrijft dat in een emotioneel Twitter bericht.

"Het spijt me dat ik hier nu pas mee naar buiten treed, maar ik vreesde voor de veiligheid van mijn familie. In 2006 ben ik er getuige van geweest dat R. Kelly twee jonge meisjes meenam naar zijn slaapkamer in de tourbus. Ze leken me zo'n 14 jaar oud. Ik leef elke dag met de walging dat ik dit verhaal niet eerder heb verteld."

In 2002 lekte een video uit waar Kelly op te zien was terwijl hij urineerde op een minderjarig meisje. Kelly ontkende de persoon in de video te zijn, maar hij werd toch aangeklaagd voor maar liefst 21 strafbare feiten. Later deed de politie deed een inval en vond 12 foto's van minderjarige meisjes. Eén van die meisjes zou het meisje zijn dat ook in de video te zien was. In januari 2003 werd Kelly gearresteerd, maar in maart 2004 weer vrijgelaten omdat zijn huis onterecht doorzocht zou zijn. Hierdoor was het bewijsmateriaal niet ontvankelijk in een rechtbank.

Tijdens de uiteindelijke rechtzaak in 2007 omtrend de plasvideo werd Kelly door een jury niet-schuldig bevonden.

Het gedrag van de zanger is een vrouwenbeweging in Dallas een doorn in het oog. Zij willen niet dat hij deze week komt optreden in Dallas. Een woordvoerder van de groepering zei: "Iedereen heeft het over Harvey Weinstein, maar R. Kelly moet ook onderwerp van gesprek worden. Hij wordt van hetzelfde beschuldigd en daarom zou hij niet op mogen treden."

'Ik zag dat R. Kelly meisjes van 14 meenam'
'Ik zag dat R. Kelly meisjes van 14 meenam' (Foto: BuzzE)