Weinstein aangeklaagd voor misbruik in Cannes

Actrice Kadian Noble heeft een rechtszaak aangespannen tegen producent Harvey Weinstein voor seksueel wangedrag op zijn hotelkamer tijdens het festival van Cannes in 2014. Het is volgens vakblad Variety de tweede aanklacht die maandag is ingediend tegen Weinstein. Ook een anonieme vrouw in Londen is naar de rechter gestapt vanwege een soortgelijke zaak.

Weinstein zou Noble onder het mom van een filmauditie naar zijn kamer in het chique Majestic hebben gelokt. Daar begon hij haar te masseren en greep haar borsten en billen vast. Volgens de aanklacht, die in Los Angeles is ingediend, sloot Weinstein de actrice daarna op in de badkamer waar zij hem moest aftrekken tot hij klaarkwam op de vloer.

Tijdens deze handelingen zei hij meerdere malen dat "alles goed zou komen zolang zij zich maar zou ontspannen". Een woordvoerder van Weinstein liet maandag weten dat die zich niet in de aanklacht kon herkennen. Deze reacties gaf de producent de afgelopen weken elke maal bij aantijgingen van seksueel wangedrag.

De afgelopen weken hebben zich meer dan 120 actrices gemeld met verhalen van seksueel wangedrag van Weinstein. De ontboezemingen leidden tot een lange stroom van andere verhalen van seksuele intimidatie in de filmwereld. In Nederland meldden zich diverse acteurs die seksueel geïntimideerd zouden zijn door castingdirector Job Gosschalk.

Weinstein aangeklaagd voor misbruik in Cannes
Weinstein aangeklaagd voor misbruik in Cannes (Foto: BuzzE)