De Boer denkt toch aan Oranje: "Wil er over nadenken"

Frank de Boer staat toch open voor het Nederlands elftal. De trainer zou een aanbod van de KNVB in overweging nemen.

De oud-trainer van Ajax werd begin dit seizoen ontslagen als trainer van Crystal Palace. De samenwerking tussen beide partijen was van korte duur. Na 77 dagen nam Crystal Palace afscheid van de oefenmeester. Door het ontslag van De Boer en doordat Dick Advocaat als bondscoach afscheid nam van Oranje, werd de naam van De Boer genoemd bij het Nederlands elftal.

De Nederlander liet in eerste instantie weten dat hij weinig trek had in een avontuur als bondscoach, maar inmiddels komt hij op die uitspraak terug. "Ik zou er wel over na willen denken", vertelt De Boer tijdens Peptalk van Ziggo Sport. "Ik ben een doener en sta graag op het veld. Dus het liefst werk ik iedere dag met een groep spelers. Als bondScoach is dat niet het geval, dus dat moet ik dan wel meenemen."

De Boer nam in 2016 afscheid van Ajax. Met de club uit Amsterdam werd hij vier keer landskampioen, maar sinds zijn vertrek bij de club gaat het minder met De Boer. Zijn avontuur bij Internazionale was van korte duur en ook bij Crystal Palace werd hij al snel ontslagen.