Time: Trump verkoopt 'total BS'

Het Amerikaanse weekblad Time Magazine spreekt met klem tegen dat president Donald Trump opnieuw kans maakt op de titel 'persoon van het jaar'.

"Total BS" (volslagen bullshit), twittert Alan Murray, een van de hoogste bazen bij Time, naar aanleiding van een tweet van Trump. De president zegt daarin dat hij door Time was gebeld dat hij waarschijnlijk weer 'man van het jaar' zou worden, net als vorig jaar, maar dat hij dan wel zou moeten instemmen met een interview en een grote fotosessie. "Ik heb nee gezegd. Maar toch bedankt", aldus de president.

"Wonderbaarlijk. Hier zit geen greintje waarheid in", schrijft Murray. Eerder had Time ook al gemeld dat Trump ernaast zat en dat het blad niets loslaat over wie 'persoon van het jaar' is tot het moment dat het wordt bekendgemaakt op 6 december.

Ook oud-hoofdredacteur Richard Stengel doet nog een duit in het zakje. Hij denkt dat Trump het allemaal verkeerd heeft begrepen, en dat uit het telefoontje van Time juist mag worden afgeleid dat Trump geen persoon van het jaar is.

Time: Trump verkoopt 'total BS'
Time: Trump verkoopt 'total BS' (Foto: ANP)