Verstappen: "Pas eerst auto's aan"

Liberty Media wil een aantal Formule 1-circuits aanpassen om het inhalen te bevorderen. Dit jaar zijn er veel minder inhaalacties dan in de afgelopen seizoenen en Max Verstappen weet wel waar het aan ligt. Namelijk niet het circuit, maar aan de auto, zo liet hij op Verstappen.nl weten.

Verstappen: "Ik denk dat we ons eerst op de auto’s moeten richten. Sommige circuits staan erom bekend dat inhalen moeilijk is. Dit jaar zagen we al dat het in vergelijking met vorig jaar lastiger was om dicht achter elkaar te rijden, dus ik denk dat we dat eerst moeten aanpakken. Dan zal inhalen een minder groot probleem zijn."

De bredere auto die dit jaar geïntroduceerd werd bevalt de Nederlander wel. "In het algemeen wel. Het was positief, want het is meer een raceauto geworden. Vorig jaar was het voor mijn gevoel meer een speelgoedauto. Dit jaar is het zwaarder en moeilijker om de auto te besturen. Maar ik geniet er ook meer van, want je kunt veel sneller een bocht induiken zonder je druk te maken over blokkerende voorwielen. Ik denk dat het mij heeft geholpen."

Alleen het inhalen is lastig. "Vorig jaar genoot ik er meer van om in te halen. Ik weet niet waarom. Ik vond de inhaalacties dit jaar niet zo opwindend als vorig jaar."