Ziyech heeft lak aan kritiek op speelwijze

Hakim Ziyech is niet voornemens om zijn spel bij Ajax aan te passen. De middenvelder krijgt kritiek voor het vele balverlies dat hij lijdt.

In de wedstrijd tegen NAC Breda was de middenvelder zaterdagavond goed voor twee assists, twee voorassists en gaf hij nog zo'n twaalf passes die kansrijke situaties opleverden. Daartegenover staat dat de linkspoot ook 21 keer balverlies leed in de 0-8 zege.

"Ik ben iemand die graag medespelers voor de keeper zet, dat gaat gepaard met passes die niet eenvoudig zijn", vertelt Ziyech in gesprek met Voetbal International. "Dan kan een bal niet aankomen, maar zodra het wél gebeurt, is het direct een kans."

"Op dat vlak had met wat meer scherpte in de afronding mijn aantal assists dit seizoen veel hoger kunnen zijn. Mijn trainers hameren gelukkig op het positieve van mijn creativiteit, en niet zozeer dat het ook gepaard kan gaan met balverlies."

Vanuit de club krijgt Ziyech geen kritiek op zijn vele balverlies. "Dat is meer iets van mensen van buitenaf, typisch Nederlands ook, om te wijzen op de negatieve punten. Het creatieve in mijn spel, dat is mijn kwaliteit. En als het fout gaat, so be it. Daar heb ik echt lak aan."