Toornstra geniet van fans: "Dat was een kippenvel-momentje"

Feyenoord is tegen Manchester City in de slotfase met 1-0 onderuit gegaan. Ondanks de nederlaag verliet Jens Toornstra met opgeheven hoofd het veld.

"Ik denk dat we goed gespeeld hebben. Uiteindelijk sta je met lege handen, dat maakt het wel zuur", vertelt Toornstra in gesprek met Goal. De middenvelder voegt eraan toe dat hij erg moe was na de wedstrijd. "Tijdens de wedstrijd hebben we best weinig weggegeven. Dat maakt het erg jammer. Het was wel een perfecte aanval van City. Heel mooi, maar je baalt natuurlijk wel extra omdat het twee minuten voor tijd is en je zelf ook kansjes hebt gehad. Het is klote", zegt de speler van Feyenoord, die de volle 90 minuten speelde.

Jean-Paul Boëtius was in de eerste helft dicht bij de 0-1. Boëtius begon in de spits voor de zieke Nicolai Jörgensen en de vervanger van de Deen pikte de bal voor de voeten van City-goalie Ederson weg. De keeper was echter net op tijd om zijn fout te herstellen: "Als je zulke mogelijkheden krijgt, dan geeft dat op de één of andere manier ook extra energie. Die energie hebben we vandaag goed gebruikt."

Het spel van Feyenoord was goed en 88 minuten lang hield de ploeg van Giovanni van Bronckhorst het doel schoon. "We stonden vrij compact en verdedigend. Er waren momenten waarop wij druk zetten en City voetbalde daar niet makkelijk onderuit."

De ploeg uit Rotterdam werd gesteund door een vol uitvak, maar ook in de thuisvakken zaten Feyenoord-aanhangers. Toornstra was tijdens en na afloop van de wedstrijd erg blij met de steun: "Ze waren met heel veel en dat is echt super. Ze zaten volgens mij verdeeld over heel het stadion. Het was mooi en er werd na de wedstrijd ook lang voor ons geklapt. Dat was wel een kippenvelmomentje."

Zoals gebruikelijk ruilden de spelers van beide ploegen na de wedstrijd shirtjes met elkaar, maar Toornstra moest na het interview nog op jacht naar zijn City-shirt: "Ik moest op dat moment behandeld worden. Ik ga zo nog even naar Bernardo Silva toe."

Aanstaande zaterdag speelt Feyenoord opnieuw een uitwedstrijd; dit keer tegen FC Groningen: "De wedstrijd tegen City geeft zeker vertrouwen richting Groningen, al weet je dat het zaterdag een hele andere wedstrijd zal zijn. De manier waarop we vandaag als team hebben gefungeerd is goed en dat biedt zeker perspectief", aldus Toornstra na het Champions League-duel tegen Manchester City.