Kluivert wil basisplaats: "Ga de strijd met Younes aan"

Justin Kluivert werd afgelopen weekend tegen NAC Breda opgesteld als linksbuiten en hoopt deze rol vaker te mogen bekleden.

Door de afwezigheid van Amin Younes kreeg Kluivert de kans om zich als linksbuiten te laten zien. De aanvaller speelde in de jeugd vaker op deze positie, maar in het eerste elftal maakte hij voornamelijk minuten als rechtsbuiten. De voorkeur van Kluivert ligt echter aan de linkerkant.

"Vanaf links speelt het lekkerder, ik kan binnendoor en buitenom, en wil met diepgang in mijn spel van waarde zijn", vertelt Kluivert in gesprek met Voetbal International. "Hopelijk krijg ik ook vanaf links de kans, ik ga graag de concurrentiestrijd met Younes aan."

Op de rechterkant verloor Kluivert de concurrentiestrijd van David Neres. De Braziliaan maakt dit seizoen een goede indruk en mocht blijven staan van Keizer. Hierdoor kwam Kluivert dit seizoen nog weinig in actie. "Ik had zelf ook een mindere periode, maar voel de laatste weken dat ik er weer ben. Ik voel me fris in mijn hoofd en ben topfit."

Daarbij kan de samenwerking met Hakim Ziyech hem goed helpen. "Ik voel een klik met Hakim. Als ik op snelheid ben, weet ik dat hij me op maat kan bedienen. Met een snelle combinatie konden we zo ook de 0-2 voorbereiden", aldus Kluivert.