AC/DC gitarist Malcolm Young overleden

Malcolm Young, voormalig gitarist en mede-oprichter van de legendarische Australische hardrockband AC/DC, is vandaag overleden. De snarenplukker leed al enige tijd aan de ziekte van Alzheimer. Malcolm Young is 64 jaar geworden.

Malcolm Young
Malcolm Young

Malcolm Mitchell Young wordt op 6 januari 1953 geboren in Glasgow in Schotland. Als hij tien jaar oud is verhuist het gezin Young met hun acht kinderen naar Australië, waar de broers Malcolm en Angus Young in 1973 de band AC/DC oprichten. Alhoewel Angus Young en Bon Scott de meest opvallende bandleden waren, was Malcolm de stuwende kracht en bandleider van AC/DC. Zo was Malcolm verantwoordelijk voor het kenmerkende geluid van de band en schreef ook mee aan de meeste composities van de groep.

In 1988 wordt Malcolm Young tijdens het Noord-Amerikaanse deel van de Blow Up Your Video-tour tijdelijk vervangen door zijn neef Stevie Young om van een hardnekkige alcoholverslaving af te komen. Nadat AC/DC in 2010 hun Black Ice World Tour had afgerond bleek Malcolm aan longkanker te lijden, maar werd daar succesvol voor behandeld. Ook had de muzikant de laatste jaren van zijn leven een pacemaker. In 2014 wordt bekend dat Malcolm Young aan de ziekte van Alzheimer lijdt en in een verzorgingshuis was opgenomen. Zijn plaats in AC/DC zou vanaf dat moment permanent overgenomen worden door zijn neef Stevie Young.