Piemel in de lucht, piloten aan de grond

De bemanning van een Amerikaanse marinestraaljager moet voorlopig op de grond blijven. Ze hebben met het toestel namelijk een piemel in de lucht getekend. Dat bleef niet onopgemerkt op het rustieke platteland van de staat Washington, en leidde her en der tot het nodige gegrinnik.

Het hogere marinekader was echter not amused over de condenstekening van de tweezits E/A-18 Growler. De leiding van de Whidbey Island-vliegbasis zette dan ook het volgende bericht op de telex.

"Het gedrag van de bemanning kan niet door de beugel en staat haaks op de kernwaarden van de marine. We houden de crew aan de grond en voeren een diepgravend onderzoek uit. De verantwoordelijken zullen zich moeten verantwoorden. De marine verontschuldigt zich voor deze onbezonnen en onvolwassen actie, aan eenieder die er aanstoot aan nam."

Viceadmiraal Mike Shoemaker wilde er volgens The Guardian nog het volgende over kwijt. "Studentikoze seksueel getinte capriolen horen niet thuis bij de marineluchtvaartdienst van tegenwoordig."