Motorcoureur Daniel Hegarty overleden na crash Macau GP

De Britse motorcoureur Daniel Hegarty is zaterdag om het leven gekomen bij een crash in de Grand Prix van Macau. Dit heeft de organisatie bevestigd.

De Topgun Racing Honda-rijder verloor in de zesde ronde de controle over zijn motor in de voorlaatste bocht, de Fishersman's bend, en raakte de 'vangrails' aan de buitenkant van de baan. De 31-jarige straatracer verloor hierbij zijn helm en laarzen en bleef roerloos liggen. Hegarty werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht, maar overleed onderweg.

De organisatie laat weten: "De familie en het team van Daniel zijn op de hoogte gebracht en de organisatie zal alle assistentie verlenen aan de nabestaanden. De Macau GP organisatie toont haar oprechte deelneming aan familie en vrienden van Daniel."

De Brit deed voor de tweede keer mee aan de Motor Grand Prix van Macau. Vorig jaar werd hij zestiende. Ook is de rijder uit Nottingham een bekend gezicht in de Isle of Man TT, waar hij uitkwam in zowel de Supersport- als Superbikeklasse. In 2016 werd hij op het befaamde eiland privéteam-kampioen.

De uitslag in de Macau GP werd opgemaakt na vijf ronden. De wedstrijd is gewonnen door de Noord-Ierse racer Glenn Irwin.