Nederlands elftal mogelijk op 'kneuzen-WK'

Nederland heeft volgend jaar mogelijk toch nog wat te vieren: volgens ESPN is de Amerikaanse voetbalbond namelijk van plan om een soort 'kneuzen-WK' op te zetten, een toernooi voor landen die zich niet voor het WK geplaatst hebben.

Vrij veel relatieve toplanden hebben zich niet geplaatst voor het WK en dus zien we een rijtje met landen van het kaliber van Nederland, Italië, de Marshalleilanden, Chili, Bhutan, Ghana, Bangladesh en de Verenigde Staten. Volgens ESPN zouden in elk geval Italië, Ghana en Chili ook gevraagd zijn om naar het toernooi te komen, waarvan de opzet nog niet duidelijk is: mogelijk wordt het één toernooi, maar het kan ook gaan bestaan uit een reeks oefenwedstrijden.

De KNVB zegt de ontwikkelingen 'met belangstelling' te volgen, maar kan wegens een gebrek aan contact met de Amerikanen nog niet inhoudelijk reageren. De plannen voor de zomer liggen nog volledig open en het voordeel van de huidige situatie is dat in principe elke speeldatum mogelijk is, verplichtingen heeft het Nederlands elftal volgend jaar immers nauwelijks.