Verkoop Lozano voor PSV 'in principe onbespreekbaar'

PSV is niet van plan om mee te werken aan een winterse transfer van Hirving Lozano. Dat zegt technisch manager Marcel Brands.

In de eerste elf competitieduels van dit seizoen was Lozano al negen keer trefzeker. PSV nam de Mexicaan afgelopen zomer over van Pachuca. "We hebben hem niet voor niets een contract voor zes jaar gegeven. Je hoopt dan dat PSV in elk geval twee, drie jaar van hem kan genieten", vertelt Brands in gesprek met Voetbal International.

"Dat het zo goed en zo snel met hem zou gaan, had denk ik niemand verwacht. Maar een verkoop in de winterstop is in principe voor ons onbespreekbaar." In de media werd de laatste dagen gespeculeerd over de transfersom die PSV al voor Lozano zou kunnen vragen. Brands noemt echter geen bedragen: "Ik wil daar niet aan meedoen."

PSV is volledig eigenaar van Lozano, maar zijn oude club Pachuca heeft bij de transfer van afgelopen zomer wel een flink doorverkooppercentage bedongen. Vrijdag stal Chucky de show toen Mexico met 3-3 gelijkspeelde tegen België. Brands was erbij. "Hirving was gewoon de meest dreigende speler op het veld. Zijn rendement is zo ongekend hoog. En we zijn op andere vlakken echt met hem bezig, want in een elftal kunnen we niemand vrij roosteren van bepaalde taken. Dat pakt hij echt heel goed op."