'Ik wil alleen maar een excuus van Takei'

Scott Brunton, die man die George Takei ervan beschuldigt hem in 1981 aangerand te hebben, reageert in The Oregonian op het feit dat Takei alles ontkent.

Takei plaatste zaterdag een bericht op zijn Facebookpagina, waarin hij zegt zich niets van het voorval te kunnen herinneren. Ook zegt de persoon Scott Brunton hem niks. "Dat doet pijn," aldus Brunton, die niet verrast is door de reactie van Takei. "Waarom zou hij het toegeven? Ik hoop dat hij zichzelf ertoe kan zetten om zijn excuses te maken. Dat is het enige wat ik van hem zou willen."

Brunton is sinds hij naar buiten trad met zijn verhaal door meerdere mensen lastig gevallen via social media. Zo werd hij een opportunist genoemd en nam men het hem kwalijk een man aan te vallen die zoveel goeds voor de LGBTQ-gemeenschap heeft gedaan. "Daar werd ik door verscheurd. Hij heeft inderdaad veel voor de community gedaan, maar ik vraag me af of dat wel uit een goed hart kwam."

Volgens Brunton hebben de twee elkaar in 1984 nog een keer gesproken toen Takei in Portland was voor een signeersessie. Brunton belde de acteur op in het Benson Hotel, waar hij verbleef, en Takei herinnerde zich hem toen nog.

'Ik wil alleen maar een excuus van Takei'
'Ik wil alleen maar een excuus van Takei' (Foto: BuzzE)