GSOD: Van Peer met darteritus langs Whitlock; De Zwaan verliest

De Grand Slam of Darts is begonnen en de groepen E t/m H kwamen als eerste in actie. Twee Nederlanders kwamen in actie. Jeffrey de Zwaan en Berry van Peer openden het bal met darters van de PDC en BDO. 

Jeffrey de Zwaan heeft een knappe comeback net niet kunnen bekronen met een zege. Hij trad aan tegen Stephen Bunting en de Engelsman kwam 4-1 voor. Met zijn tweede 12-darter zorgde De Zwaan voor 4-2, om daarna een 78 finish en dubbel 16 te gooien om een beslissende leg af te dwingen. De Zwaan liet 121 over na negen pijlen, maar miste bulls-eye om te winst pakken. Bunting voerde de druk op en zag De Zwaan vervolgens twee matchpijlen missen op dubbel acht. The Bullet gooide vervolgens 68 uit en won daarmee de partij met 5-4. 

De andere partij in groep F ging tussen Dave Chisnall en Scott Mitchell. Chizzy won met 5-2 en is daarmee zondagmiddag  de tegenstander van Bunting. De Zwaan treft in de tweede groepswedstrijd Mitchell. 

Berry van Peer heeft een prachtige 5-4 overwinning geboekt op Simon Whitlock. De Brabander worstelde de hele partij met darteritus, maar was na negen legs toch de gelukkige. The Wizard raakte gefrustreerd door het darteritus van Van Peer en miste daardoor 18 van zijn 22 dubbels, waaronder zes matchdarts. Van Peer miste ook veel dubbels (23%), maar won de legs waarin hij dubbels miste wel vaak. Van Peer liet Whitlock vervolgens nog zwaarder ontgoocheld achter toen hij dubbel tien raakte om de wedstrijd met 5-4 te winnen.

Van Peer treft zondag Gary Anderscon. De Schot won zijn groepswedstrijd met 5-3 van BDO'er Cmeron Menzies. De enige BDO'er die wel zijn wedstrijd won was Glen Durrant. Hij won in groep E met 5-2 van Peter Wright. 

Uitslagen Grand Slam of Darts - speelronde I - groepen E t/m H

Peter Wright 2-5 Glen Durrant (E)
Alan Norris 5-4 Corey Cadby (E)

Stephen Bunting 5-4 Jeffrey de Zwaan (F)
Dave Chisnall 5-2 Scott Mitchell (F)

Michael Smith 5-3 James Wilson (G)
Mensur Suljovic 5-2 Mark McGeeney (G)

Gary Anderson 5-3 Cameron Menzies (H)
Berry van Peer 5-4 Simon Whitlock (H)

Programma speelronde I - groepen A t/m D - vanaf 20.00 uur

Gerwyn Price v Steve Lennon (B)
James Wade v Robbie Green (C)
Darren Webster v Mark Webster (D)
Rob Cross v Joe Murnan (A)
Phil Taylor v Peter Machin (C)
Michael van Gerwen v Ross Montgomery (A)
Raymond van Barneveld v Jamie Hughes (B)
Daryl Gurney v Danny Noppert (D)