Babel: "We kunnen 40 procent beter worden"

Het Nederlands elftal kon donderdag tegen Schotland (0-1 winst) weinig imponeren, maar Ryan Babel ziet potentie voor de toekomst.

De aanvaller van Besiktas vormde samen met Quincy Promes en Memphis Depay het aanvalstrio. "Het was een zware pot. Schotland speelde heel verdedigend, in aanvallend opzicht stokte het daardoor bij ons", reageerde Babel in het Algemeen Dagblad. "Toch zie ik veel potentie met de voorste linie zoals die nu samenspeelde."

"En dan bedoel ik de combinatie van dit type aanvallers bij elkaar. Naar mijn idee willen we in Nederland graag zien dat er bij teams altijd een groot, sterk aanspeelpunt in de punt van de aanval staat. Maar ik denk dat het ook anders kan." Babel, Depay en Promes probeerden met name via counters gevaarlijk te worden.

Babel zag dat zijn twee teamgenoten naar binnen konden komen als hij zelf inzakte. "Dergelijke patronen, die variatie, als je bij Oranje eens over een langere periode met elkaar zou kunnen spelen, dan kunnen we nog veertig procent beter worden. Dat geloof ik echt."