Van der Vaart vertrekt bij Midtjylland: "Het is klaar"

Rafael van der Vaart gaat op zoek naar een nieuwe club. Er is voor de ervaren middenvelder geen plek meer bij FC Midtjylland.

Van der Vaart ging in 2016 van Real Betis naar de Deense subtopper, maar daar is zijn avontuur uitgelopen op een teleurstelling. Dit seizoen kwam hij nog geen enkele keer in actie. "Mijn contract loopt af aan het einde van het seizoen. Het is klaar, we gaan zien wat er gebeurt", vertelde de 109-voudig international aan RTL.

Zijn vriendin Estavana Polman handbalt bij Esbjerg, dus Van der Vaart zegt niet dat hij per se uit Denemarken zal vertrekken. "In het voetbal kun je nooit iets met zekerheid zeggen, maar misschien blijft Estavana nog hier en dan zullen we hier blijven." Hij sprak al een paar keer met John Lammers, de coach van Esbjerg.

Bij die club is Ted van Leeuwen de technisch directeur. Esbjerg is gedegradeerd naar het tweede niveau, maar dat hoeft voor Van der Vaart geen probleem te zijn. "Ik ben een liefhebber en heb ook wel eens gezegd dat ik zo voor Telstar zou voetballen. Stoppen kan ik altijd, maar zo lang het lichaam het toelaat wil ik gewoon lekker voetballen."