Uitspraak agente met hoofddoekje uitgesteld

Het College voor de Rechten van de Mens heeft meer tijd nodig voor de uitspraak over het dragen van een hoofddoek bij de politie. Een agente uit Rotterdam had de zaak bij het College aangegespannen, want zij wil tijdens haar werk haar religieuze hoofddoek dragen. De politie staat dat echter niet toe omdat het uniform - de naam zegt het al - uniformiteit dient uit te stralen. Het College bekijkt of de politie in strijd handelt met de Algemene wet gelijke behandeling.

De uitspraak stond gepland voor aanstaande dinsdag, maar is uitgesteld naar 20 november, laat de organisatie donderdag weten. "De raadkamer van het College heeft meer tijd nodig om tot een goede uitspraak te komen", aldus een woordvoerder.

Uitspraken van het College zijn niet bindend. "Het College is deskundig en gezaghebbend en daarom vraagt een reactie ook een zorgvuldige voorbereiding. Uiteraard doet de politie dat in samenspraak met het ministerie van Justitie en Veiligheid, want de uiteindelijke bevoegdheid ligt bij de minister", heeft de politie al laten weten.

Uitspraak agente met hoofddoek uitgesteld
Uitspraak agente met hoofddoek uitgesteld (Foto: ANP)