Wereldberoemde Noorse rots blijkt 'illusie'

Het is misschien wel een van de bekendste plekken in Noorwegen: Trolltunga, een uitstekende rotsformatie die een meter of 700 boven het meer Ringedalsvatnet uit torent. Menig toerist heeft er een kiekje genomen of laten nemen, waarbij men op de rots staat, ogenschijnlijk volledig geïsoleerd van de rest van de wereld. Een oase van rust, dus.

Niks blijkt echter minder waar, want geheel tegen de verwachtingen in blijkt dat de wereldberoemde toeristische trekpleister toeristen aantrekt! Op social media is ineens 'ophef' ontstaan, nu blijkt dat de 'geïsoleerde' kiekjes, razend populair onder Instagrammers, eigenlijk maar een illusie zijn. Als men de camera een stukje draait is namelijk een lange rij wachtenden te zien, die in het hoogseizoen oploopt tot bijna duizend mensen.

Om er te komen moet al uren gewandeld worden, maar daarna moet je dus ook nog eens uren wachten voor een foto. Waarom er plotseling veel ophef over gemaakt wordt is niet helemaal duidelijk, van elke wereldberoemde plek - zeker als dat ook nog eens bijzonder fotogeniek is - mag immers wel verwacht worden dat je er niet de enige bent.

"We hebben maar liefst vier uur moeten wachten voor we een foto konden nemen", aldus een verontwaardigde reiziger op een site voor reviews van reisbestemmingen. "Rijen mensen die allemaal op één foto wachten", zeurde een andere reiziger die mogelijk graag als enige die foto had willen maken. De meest serieuze klacht lijkt overigens te gaan over het gedrag van mensen: "Het was een teleurstelling om al het vuilnis daar te zien liggen."

Gratis tip voor een ieder die graag naar een toeristische trekpleister gaat: ga er niet vanuit dat je de enige bent.