Horner mikt op nieuwe zege voor Red Bull

Red Bull Racing-teambaas Christian Horner hoopt dat zijn Formule 1-renstal dit jaar nog minimaal een zege kan boeken. Met Max Verstappen werd in de afgelopen races gewonnen in Maleisië en Mexico, waarbij de auto in de race supersnel is.

De zege van Verstappen in Mexico was zeer dominant, maar teamgenoot Daniel Ricciardo viel uit terwijl hij net een gloednieuwe Renault-motor had laten monteren. Daarom houdt Horner nog een slag om de arm, maar de auto is sterk genoeg om te winnen van Mercedes en Ferrari. Horner: "Zeker weten, zolang we geen straffen oplopen. De laatste vier races hadden we op de zondag de snelste auto. Hopelijk gaat het in Brazilië voorspoeding voor ons en waarom niet in Abu Dhabi? Het zou fantastisch zijn om het seizoen met minimaal nog een zege af te sluiten."

Ricciardo kreeg voor de race in Mexico juist nieuwe onderdelen om goed voor de dag te kunnen komen in de laatste twee races. Daarom is het voor hem jammer dat de MGU-H sneuvelde. Mocht deze niet meer te repareren zijn dan wacht de Australiër in São Paulo een nieuwe gridstraf. "We moeten alles nalopen om te kijken wat we nog kunnen gebruiken en wat niet meer. Ik heb nog niet met de teamleden hierover gesproken en ik hoop dat we nog wat hebben liggen."

De baan in Mexico bleek nogal een scherprechter voor de teams die een aandrijflijn van Renault afnemen, want er sneuvelden een week geleden vele motoronderdelen. "Het circuit in Mexico heeft ze op een of andere manier verrast. Ze gaan zeker een grondige analyse uitvoeren om te kijken waar het zo vreselijk mis ging. Het is fantastisch dat we er gewonnen hebben, maar er gingen zoveel onderdelen stuk dat weekend."