Vrouw krabt DNA van inbreker

Een inwoonster van het Engelse Watford heeft opzettelijk een in haar huis aangetroffen inbreker gekrabd, zodat de politie zijn DNA onder haar nagels vandaan kon peuteren. De boef kon vervolgens worden ingerekend.

Annie-Laure Promonet (42) betrapte de 40-jarige Marvyn Mulvey toen hij haar latop probeerde te stelen. Ze moest snel denken, bleek tijdens de rechtszaak vrijdag. "Ik dacht dat ik zijn gezicht zou moeten zien, proberen z'n DNA te bemachtigen en tegelijkertijd onthouden wat voor kleren hij aanhad", zei de vrouw volgens de BBC.

"Ik geen tijd om in paniek te raken. Als ik een paar seconden extra had gehad, had ik beseft dat het eigenlijk gevaarlijk was." Dat was het inderdaad, want Mulvey pakte een wijnfles en sloeg de vrouw tegen de grond. Toch slaagde ze erin de inbreker te krabben en de diefstal van haar laptop te voorkomen.

De dief ging er vervolgens met de huissleutels vandoor. Het is onduidelijk wat hij bij een nieuw bezoek nog meer van plan was, maar schijnbaar had Mulvey al het een en ander op z'n kerfstok. Hij draait namelijk voor zeveneneenhalf jaar de cel in. Promonet heeft er naast een aantal verwondingen een prijs van 350 pond aan overgehouden wegens getoonde moed.