Zoon Richard Dreyfuss slachtoffer van Spacey

Harry Dreyfuss, zoon van Oscarwinnaar Richard Dreyfuss, heeft zich aangesloten bij de inmiddels tien mannen die zeggen seksueel misbruikt te zijn door Kevin Spacey. Harry was achttien toen hij bij zijn geslachtsdeel werd gegrepen door de gevallen House of Cards-acteur, vertelt hij aan BuzzFeed.

Negen jaar geleden werkten Harry's vader en Kevin samen aan het Londense theaterstuk Complicit. Spacey regisseerde de voorstelling en Dreyfuss speelde de hoofdrol. Het incident gebeurde toen Harry met zijn vader was meegekomen naar Kevins appartement om daar het script te oefenen.

Toen Richard even naar het toilet was, pakte Kevin Harry's hand vast en zei tegen hem dat hij niet verlegen moest zijn. Kort daarna begon Richard met het oefenen van zijn tekst. Hij de liep kamer door terwijl Harry op de bank zat. Kevin ging naast hem zitten en plaatste zijn hand op Harry's dijbeen. Een paar keer stond Harry op en ging ergens anders zitten, steeds kwam Kevin hem achterna en steeds legde hij zijn hand op zijn been. Steeds ging zijn hand verder richting zijn kruis, totdat hij zijn geslachtsdeel vasthield. Richard ging op in het lezen van het script en had niets door.

Lange tijd probeerde Harry het af te doen als een grap. De grote Kevin Spacey probeerde hem te versieren. Maar het Harvey Weinstein-schandaal opende zijn ogen. "Door alle reacties besefte ik dat er niks leuks was aan mijn verhaal. Het was geen grap", aldus Harry. "Doordat zoveel vrouwen die ik kende hun verhaal deden over misbruik, begon ik in te zien hoe belangrijk het is dat ik mijn stem voeg bij de mensen die een betere wereld eisen. Een wereld waarin machtige mannen zich niet langer veilig voelen om dit te doen, of iets veel ergers. Als ik er nu op terugkijk, vind ik het het walgelijkst hoe veilig Kevin zich voelde om dit te doen. Hij wist dat hij mij kon betasten in het bijzijn van mijn vader en dat ik geen woord zou zeggen. Hij wist dat ik de moed er niet voor zou hebben."

Zoon Richard Dreyfuss slachtoffer van Spacey
Zoon Richard Dreyfuss slachtoffer van Spacey (Foto: BuzzE)