"Ze zijn allebei enorm talentvol, maar Lozano is ietsje verder"

Piet de Visser is een groot fan van Hirving Lozano en David Neres, de smaakmakers van PSV en Ajax. Toch heeft Lozano een klein streepje voor.

"Ze zijn allebei enorm talentvol, maar Lozano is ietsje verder", vertelt De Visser in gesprek met de NOS. "Hij heeft ook direct de kans gekregen bij PSV. Neres heeft lang moeten wachten op zijn kans. Ik denk dat hij nog meer rendement zou hebben gehad als hij eerder zijn kans had gekregen."

De scout ziet verschillen tussen de Mexicaan en Braziliaan. "Lozano is iets directer naar het doel toe. Ik ken hem vanuit de jeugd van Mexico en daar had hij dat als jonge speler ook al. Hij is zeer productief en heeft een enorme drang om goed te zijn, en enorme honger naar doelpunten. Neres heeft dat ook wel, maar dat is een Braziliaan. Dat is toch ietsje anders. Hij is iets speelser."

De Visser vindt de vergelijking tussen Lozano en Romario niet terecht. De Braziliaan maakte in de jaren negentig binnen no-time naam voor zichzelf in Eindhoven. "Romario kwam ook op 22-jarige leeftijd bij PSV, Ronaldo was iets jonger, maar die heb ik ook als zeventienjarige gezien en dat vond ik echt een fenomeen. Die had echt nog meer power, nog meer talent dan Lozano en Neres. Op dit moment dan..."

De Visser hoopt dat Lozano en Neres niet te snel vertrekken uit de Eredivisie. "Als ze nu naar de topcompetities gaan, krijgen ze niet veel speeltijd. Het is een enorm gevaar dat jonge talenten te snel naar de top gaan. Lozano en Neres moeten echt nog een stap zetten voor de absolute top. Maar ik denk dat het wel gaat lukken, want die jongens zijn uit het goede hout gesneden."