Jong Ajax hard onderuit, N.E.C. neemt koppositie over

De Jupiler League heeft een nieuwe koploper. N.E.C. Nijmegen heeft de macht overgenomen, met wat hulp van De Graafschap. De Doetinchemmers bezorgden Jong Ajax een pijnlijke nederlaag in Amsterdam.

Youssef El Jebli zette De Graafschap in de eerste helft dik verdiend op voorsprong, waarna een tweede goal ondanks de kansen voor rust nog uitbleef. Na de rust kwam die er wel: Sjoerd Ars klopte keeper Norbert Alblas en tekende voor de 0-2. Anthony van de Hurk schoot een penalty binnen, Daryl van Mieghem zorgde voor 0-4 en Tim Receveur zorgde, nadat invaller Kaj Sierhuis bij Jong Ajax rood kreeg, zelfs nog voor de 0-5 eindstand.

N.E.C. en SC Cambuur maakten er voor de rust niet bepaald iets boeiends van, maar na de onderbreking zette Kevin van Kippersluis de Friezen op voorsprong. Mohamed Rayhi trok de stand niet veel later gelijk en hij was het ook die de Nijmegenaren op voorsprong zette. Cambuur-keeper Erik Cummins liet een bal van Steeven Langil vervolgens nog lopen, waardoor de 3-1 eindstand werd bereikt.

In Velsen-Zuid kreeg Telstar bezoek van Go Ahead Eagles. Namens de thuisploeg was het Jerdy Schouten die een mooie aanval af wist te ronden en Mohammed Osman verdubbelde de score nog voor rust. Sam Hendriks gaf Go Ahead Eagles nog wat hoop, maar Osman schoot die hoop de grond weer in: 3-1.

Na twaalf wedstrijden staat N.E.C. aan kop met 27 punten, één meer dan Jong Ajax. Fortuna Sittard en Telstar volgen op 23, De Graafschap heeft er 21.

Uitslagen Jupiler League
Jong Ajax - De Graafschap 0-5
N.E.C. Nijmegen - SC Cambuur 3-1
Telstar - Go Ahead Eagles 3-1
Almere City - Jong AZ 3-2
FC Dordrecht - FC Den Bosch 0-3
Helmond Sport - FC Emmen 3-1
Jong Utrecht - FC Eindhoven 1-2
MVV Maastricht - RKC Waalwijk 0-0
Fortuna Sittard - FC Oss 4-0
FC Volendam - Jong PSV 1-0