Kobolds and Catacombs is de nieuwste Hearthstone-uitbreiding

Hearthstone's laatste uitbreiding voor dit jaar van de Mammoth is Kobolds and Catacombs. De uitbreiding voegt uiteraard een hele rits nieuwe kaarten toe waarmee spelers aan de slag kunnen, en kunnen spelers aan de slag met een nieuwe singleplayer-modus in de vorm van dungeon run.

Volgens hoofdontwikkelaar Ben Brode gaan we met Kobolds and Catacombs terug naar de roots van de dungeon crawlers en de avonturen die we beleefden in tabletops zoals Dungeons and Dragons en Pathfinder. Kobolds and Catacombs komt met een niewe legendary in de vorm van Marvin the Fox: spelers kunnen deze kaart al vanaf volgende week maandag krijgen. Mensen die een virtual ticket voor Blizzcon hebben krijgen een gouden versie van Marvin.

Dungeon Run is volgens Brode een soortement roguelike, waarbij je begint met tien kaarten en acht bazen moet verslaan. Telkens wanneer je een boss verslaat krijg je er een kaart bij, maar wanneer je verliest moet je helemaal opieuw beginnen. Tevens krijgt elke class nu ook legendarische wapens (inclusief classes die nooit een wapen hebben gehad) en komt er een nieuw keyword: recruit, waarmee je een minion uit je deck direct op het veld plaatst.

Bekijk de trailer hieronder (inclusief liedje!). Kobolds and Catacombs komt uit in december.

Kobolds and Catacombs is de nieuwste Hearthstone-uitbreiding