Liveblog Blizzcon - volg met FOK! games de openingsceremonie

Vanavond is de openingsceremonie van Blizzcon, waar iedereen (ook de mensen zonder een virtueel ticket) naar kan kijken en waar de belangrijkste ontwikkelingen rondom Warcraft, Starcraft, Diablo, Heroes of the Storm, Hearthstone en Overwatch wordt aangekondigd. Geruchten over een niewe uitbreiding voor World of Warcraft, nieuwe heroes voor Heroes of the Storm en Overwatch, een nieuwe uitbreiding voor Hearthstone en wellicht een Warcraft III Remastered zoemen rond, maar wat is er van waar? Kijk met ons mee!

20:07 uur: De nieuwste uitbreiding voor World of Warcraft heet Battle for Azeroth, met onder andere Kul'tiras en Zandalar als nieuwe continenten, allied races, een level cap voor 120, het plunderen van eilanden en de facties die vechten om warfronts.

20:03 uur: Er komt een plushie van Shadow, de in-game charity pet.

20:01 uur: Een langverwachte wens voor velen komt uit: er komt een classic versie van World of Warcraft met alleen vanilla.

19:57 uur: J. Allen Brack komt het podium op voor World of Warcraft.

19:47 uur: Darin de Paul, de stemacteur van Reinhardt komt het podium op met snoep voor het publiek (en Jeff) en een nieuwe cinematic over Reinhardt voor Overwatch.

19:45 uur: De nieuwste support voor Overwatch is Moira, die qua speelstijl veel lijkt op Zenyatta met veel mobility.

19:43 uur: Er komt een nieuwe hybrid map voor Overwatch genaamd Blizzard World in de vorm van een Blizzard-pretpark, die volgend jaar uitkomt.

19:40 uur: Two to the one to the one to the three, daar is Jeff van het Overwatch-team.

19:37 uur: Er komt een nieuwe singleplayer-modus voor Hearthstone genaamd dungeon run, met de karakteristieken van een roguelike.

19:31 uur: De nieuwste uitbreiding voor Hearhtstone heet Kobolds and Catacombs en komt volgende maand uit. Er is er een nieuwe legendary, Marin the Fox, die volledig gratis is voor iedereen in Hearthstone vanaf volgende week maandag. Mensen met een ticket krijgen een gouden versie. Het nieuwste keyword is recruit, waarmee je een minion uit je deck direct op het veld plaatst. Ook zijn er legendary weapons voor alle classes.

19:27 uur: Ben Brode komt in beeld voor Hearthstone.

19:26 uur: Naast de nieuwe heroes komt er een gameplay update met onder andere performance based matchmaking, voice chat, verbeteringen aan stealth en verbeteringen aan laning.

19:23 uur: Hanzo uit Overwatch en Alexstraza the Lifebinder uit Warcraft komen naar Heroes of the Storm. Alexstraza is een ranged support die met haar trait dragon queen in een draak kan veranderen, Hanzo is een ranged assassin die kan dienen als scout.

19:18 uur: Kaeo Milker komt het podium op voor Heroes of the Storm. 

19:15 uur: Starcraft II is vanaf 14 november gratis te spelen, exclusief Legacy of the Void. Spelers kunnen de multiplayer volledig gratis spelen en kunnen daarnaast ook iedere co-op commander spelen tot level 5.

19:14 uur: Mira-han en Matt Horner worden de nieuwste co-op commanders in Starcraft II. Intel gaat daarnaast ook een Starcraft-toernooi organiseren als inleiding voor de olympische winterspelen.

19:04 uur: Mike Morhaime komt het podium op voor de openingstoespraak.

19:00 uur: Blizzcon is begonnen met zoals gewoonlijk een sentimenteel filmpje.

18:55 uur: De stream is live, met presentatoren die de boel nog even aan elkaar praten.

Ben je benieuwd naar de esports op Blizzcon, neem dan eens een kijkje in onze toernooigids.