Olympique Marseille onderzoekt kopschop Evra

Olympique Marseille is een onderzoek gestart naar het incident waarbij Patrice Evra donderdag een supporter een karatetrap uitdeelde. Tijdens de warming-up van de Europa League-wedstrijd tegen Vitória Guimarães (uit) kwam het tot een opstootje tussen Evra en meegereisde fans van Marseille. De Franse routinier deelde aan één van hen een flinke schop uit.

Evra, die in Portugal geen basisplek had, kreeg van de scheidsrechter vervolgens een rode kaart. De clubleiding van L'OM is het incident uiteraard niet ontgaan. "Een intern onderzoek zal moeten uitwijzen wat er is gebeurd en wie er betrokken zijn. Een professionele voetballer moet altijd bestand zijn tegen provocaties en beledigingen, hoe zwaar en onterecht die ook zijn", meldt de club via de officiële kanalen. "Tegelijkertijd betreurt de club dergelijk gedrag van een 'pseudo supporter' die ervoor kiest zijn eigen spelers niet te steunen, maar te beledigen."

Evra wordt de laatste weken bekritiseerd door de Marseille-fans, omdat hij niet goed speelt en wekelijks een lollig filmpje op social media plaatst, ongeacht de resultaten van Marseille. Daarmee wekt de 36-jarige linkspoot bij de supporters de indruk dat hij zich niet zo druk maakt om de prestaties van de club.

Olympique Marseille verloor het duel in Portugal overigens met 1-0, maar de Fransen staan met zes punten nog wel tweede in groep I.