Van Bronckhorst: "We hebben stappen gemaakt"

Feyenoord verloor woensdagavond opnieuw van Shakhtar Donetsk en blijft puntloos in de Champions League. Giovanni van Bronckhorst zag echter goede dingen bij zijn ploeg, ondanks de vierde nederlaag op rij in de Champions League.

"Ik zie een ploeg die elke wedstrijd stappen maakt, ook vandaag. Als je zo kan spelen bij Shakhtar en zoveel kansen weet te creëeren, dan doe je iets goed", vertelde Van Bronckhorst na afloop tegenover Veronica. "We maken stappen, alleen op dit niveau is dat niet genoeg geweest om ook punten te pakken."

Van Bronckhorst zag Sofyan Amrabat in de fout gaan bij de 2-1. De vleugelverdediger speelde de bal in de voeten van Marlos, die vervolgens trefzeker uithaalde. "Op dit niveau wordt zoiets afgestraft. Het is zuur voor hem dat zijn foutjes doelpunten opleveren, als de bal over wordt geschoten is het wat minder erg", zo stelt hij niet geheel ten onrechte.

Door de overwinning van Manchester City op Napoli ziet Van Bronckhorst nog kansen om te overwinteren in Europa. "We hebben geluk dat Manchester City heeft gewonnen op bezoek bij Napoli. Mocht de volgende ronde ook gunstig uitpakken dan heb je tegen Napoli thuis nog een kans om de Europa League in te gaan."