Samoeraigenot in pc-trailer Nioh

Volgende week dinsdag komt de ijzersterke samoeraigame Nioh uit op Steam. Vanaf 7 november kunnen pc-gamers aan de slag met de puike hack-n-slash-RPG van Team Ninja, die als launch exclusive voor PlayStation 4 kon rekenen op lovende recensies.

De Steam-editie van Nioh heet in feite Nioh: The Complete Edition, omdat hierbij ook alle DLC meteen is inbegrepen. Dat gaat om in totaal drie uitbreidingen, die bij ons op FOK! eveneens erg goed ontvangen werden. 

Nioh combineert razendsnelle, uitdagende hack-n-slash gameplay met de nodige exploration, een historisch nauwkeurige verhaalvertelling met realistische personages, gebeurtenissen en locaties, weliswaar behoorlijk aangedikt met een flinke dosis Yokai-fantasie, en een zeer uitgebreid loot- en levelsysteem. De geuzennaam samoerai-Dark Souls is treffend omdat het gameplaytechnisch veel overeenkomsten heeft met From Softwares onvergeeflijke franchise. Toch weet Team Ninja in Nioh genoeg vernieuwingen aan te brengen om het een eigen, voortreffelijke identiteit te geven.