Switch-versie L.A. Noire past niet op Switch

De downloadversie van L.A. Noire voor Nintendo Switch is te groot om op de reguliere storage van de Switch te passen. Hierdoor is er een microSD-kaart noodzakelijk om de game te kunnen spelen.

De digitale versie van L.A. Noire is maar liefst 29GB groot, wat nogal fors is voor een Switch-game. De Nintendo Switch wordt geleverd met 32GB opslagruimte aan boord, maar de pre-geïnstalleerde software van Nintendo zelf kost je ook 6,2GB aan schijfruimte.

Voor de fysieke versie geldt dat er een verplichte download nodig is om de game te kunnen spelen, die met 14GB ook niet bepaald kinderachtig is. "Bij de cartridge-versie van L.A. Noire vereist het spel een additionele download van 14GB bestaande uit gameplay data, bug fixes en verbeteringen. Het bestand kan naar de interne opslag worden gedownload of naar een microSD-kaart (apart verkocht)", aldus een verklaring van Rockstar.

Sommige fans hebben erop gewezen dat Rockstar dit beter op had kunnen lossen door een grotere cartridge te gebruiken waar de day one patch al bij op gebakken zit. Concullega's bij Eurogamer deden al eens onderzoek naar het gebruik van kleine capaciteit cartridges door Nintendo. Door kleinere cartridges te gebruiken kan geld bespaard worden, alleen staat daar tegenover dat er niet zelden extra game-data nadien nog verplicht gedownload moet worden. Hierdoor wordt de consument min of meer gepusht om een microSD-kaartje aan te schaffen.