Twee arrestaties bij politieactie Hells Angels

Bij het clubhuis van de Hells Angels in Harlingen is een grote politiecontrole gaande. Er zijn honderden leden uit binnen- en buitenland aanwezig, omdat het chapter Northcoast van de motorclub zaterdag zijn 25-jarig bestaan viert.

Bij de toegangsweg tot het industrieterrein Oostpoort waar het clubhuis zit, worden ze allemaal gecontroleerd op wapenbezit, belastingschulden en openstaande boetes en celstraffen. Een ander doel van de actie is het ledenbestand in kaart brengen. Een woordvoerder van de politie verwacht nog de hele avond in touw te zijn met de controle van de feestgangers.

Update 23.34 uur
Er zijn twee mannen aangehouden voor het beledigen van de politie. Onder hen was de 'sergeant-at-arms' van het Harlingse chapter, dat is degene die orde houdt binnen de motorclub.

Er werd tevens een nog onbekend bedrag aan openstaande belastingschulden geïnd. De politie zegt ook veel informatie te hebben kunnen vergaren over Hells Angels uit Nederland en uit het buitenland.

De actie begon in de middag en duurde een groot deel van de avond. Er deden tientallen politieagenten, marechaussees en mensen van de Belastingdienst mee. Ook waren er politieagenten bij uit andere landen, waaronder Duitsland.

Grote politiecontrole Hells Angels Harlingen
Grote politiecontrole Hells Angels Harlingen (Foto: ANP)