Burgerarrest na betrappen op heterdaad

Donderdagavond heeft een man in Oostkapelle (Zeeland) drie jongens aangehouden nadat hij ze op heterdaad betrapte op diefstal van spullen uit zijn auto. Hij zag rond 23.00 uur dat enkele jongens bij zijn auto wegliepen, terwijl de binnenverlichting van de auto ineens brandde.

Hij fietste het drietal achterna, die wegliepen naar de Torenstraat. Bij een kinderspeelplaats liep een van de jongens richting enkele bosjes. Toen de man daar ging kijken vond hij enkele spullen die afkomstig waren uit zijn auto. Hij hield het drietal staande en belde de politie.

Het drietal werd door agenten gefouilleerd, die nog meer gestolen spullen tegen kwamen. De jongens (twee van 16 jaar en één van 17 jaar oud) werden aangehouden en naar het politiebureau in Middelburg gebracht. 

De jongeren, afkomstig uit het Duitse Röttgen (Bonn) mochten de nacht thuis slapen en zijn door hun ouders/verzorgers opgehaald. Ze moeten zich vandaag op het politiebureau melden om in aanwezigheid van hun ouders/verzorgers een verklaring af te leggen.