Ouderen makkelijker van de weg gehaald

Goed nieuws op het gebied van verkeersveiligheid. Het wordt voor het CBR makkelijker in actie te komen als bejaarden voor geen meter kunnen rijden.

Bezorgde familieleden proberen al tijden van alles om hun koppige vader of moeder  van de weg te halen. Hen melden bij het CBR is de enige manier op de oudjes achter het stuur vandaan te halen. Dat wordt dankzij de uitspraak van een zaak aangespannen door een 80-plusser, een stuk makkelijker. 

Per jaar worden zo'n honderd automobilisten aangemeld bij het CBR omdat ze er, volgens hun naasten, geen kut van kunnen achter het stuur. Eigenlijk alleen als er een uitgebreid medisch dossier is dat aantoont dat het oudje in kwestie iets mankeert wat kan leiden tot een slechte rijstijl, maar sinds kort zijn er ook mondjesmaat zaken zonder dat dossier.

Dat is echter nog altijd een soort van grijs gebied, of dat überhaupt wel mag of niet. In de genoemde zaak was een bejaarde man het er in ieder geval niet mee eens en ging verhaal halen bij de rechter. Die schaarde zich echter achter het CBR en heeft de praktijk goedgekeurd. Dit maakt de drempel dus eindelijk lager om gevaren op de weg aan te pakken.