Original Xbox-titels bekendgemaakt, vanaf morgen speelbaar op Xbox One

Update 16:10

Zojuist heeft Microsoft officieel bevestigd dat het lek hieronder grotendeels klopt. Vanaf 24 oktober zijn dertien Original Xbox-games speelbaar op Xbox One. De twaalf games in de afbeelding hieronder zijn allemaal speelbaar, met één toevoeging: de first-person shooter van Criterion: Black. Alle games zullen draaien op 1080p, en betere framerate en laadtijden hebben dan de originele versies. Bekijk hieronder hoe Knights of the Old Republic eruitziet op Xbox One. Mocht je je oude disc nog ergens in de kast hebben liggen, werkt deze uiteraard gewoon. Zo niet, dan kunnen de dertien games ook apart digitaal aangeschaft worden voor rond de €10.

Origineel bericht:
Een aantal Redditors heeft na enig graven in de Xbox Marketplace enkele Original Xbox-titels gevonden die vermoedelijk zullen verschijnen wanneer de backward compatibility met de eerste Xbox een feit is. Deze 'universal compatibility' werd tijdens de E3 van dit jaar aangekondigd, toen ook de Xbox One X officieel werd onthuld.

Op Twitter kwam onderstaande afbeelding voorbij, waarin pareltjes te zien zijn als Ninja Gaiden BlackPsychonautsStar Wars: Knights of the Old RepublicCrimson Skies en Sid Meier’s Pirates! Het is aannemelijk dat de mogelijkheid om originele Xbox-games op je Xbox One en je One X te spelen in november wordt gerealiseerd. Xbox-topman Phil Spencer heeft gezegd dat het in ieder geval dit jaar nog moet gaan gebeuren.

Hoewel deze titels alvast goed nieuws zijn, is het nog even afwachten of andere fan-favorieten zoals Morrowind ook zijn inbegrepen. In een interview met Giantbomb heeft Spencer eerder al aangegeven dat het aanbod van OG Xbox-titels kleiner zal zijn dan het aantal backward compatible 360-titels. Dit vanwege de technische uitdaging die ten grondslag ligt aan het compatibel maken van de oudere spellen.