Gridstraffen voor Magnussen en Stroll

Kevin Magnussen en Lance Stroll hebben voor de Grand Prix van de Verenigde Staten een gridstraf van drie plaatsen ontvangen. Beide Formule 1-coureurs hinderden op Circuit of the Americas in het eerste deel van de kwalificatie een andere coureur en moeten daarvoor boeten.

Magnussen reed met zijn Haas in de weg voor de Force India van Sergio Perez. De Mexicaan beklaagde zich direct over het rijgedrag van de Deen die na afloop direct de hand in eigen boezem stak. Magnussen verklaarde dat hij te horen had gekregen dat Perez in een opwarmronde zou zitten en niet in een snelle ronde zoals het geval was. Magnussen reed overigens de langzaamste tijd, maar zou door straffen van anderen opschuiven naar plek zeventien. Dat wordt nu weer ongedaan gemaakt.

Stroll hinderde op weg naar de laatste bocht van het circuit de Haas van Romain Grosjean die hierdoor ver buiten de baan moest. De Williams-coureur kreeg hierdoor net als Magnussen drie plaatsen aan zijn broek en gaat waarschijnlijk als zeventiende van start.

Eerder kreeg Stoffel Vandoorne vijf plaatsen voor een motorwissel wat hem op startplek veertien zal brengen. Max Verstappen moet vanwege een nieuwe motor en MGU-H vijftien plaatsen terug en start zoals het nu lijkt van plek zestien. Stroll zou als zeventiende moeten vertrekken, voor Nico Hülkenberg die twintig plekken gridstraf heeft. Debutant Brendon Hartley zou met 25 plekken straf als negentiende moeten starten, voor Magnussen.