UFC-gevecht in Polen afgelast wegens voetbalextremisten

Zaterdagavond vindt in het Poolse Gdansk het MMA-gala UFC Fight Night: Cerrone vs Till plaats. Een van de gevechten zou gaan tussen Anthony Hamilton en Adam Wieczorek, die voor eigen publiek zijn UFC-debuut zou maken.

Dat gaat echter niet door en dat is te danken aan een stel ultra's - een soort extreme 'fans' van voetbalclubs, die 'hun' clubs nog wel eens willens en wetens in de problemen brengen door gewelddadigheden en ander wangedrag. Tijdens de wegingen verschenen namelijk een aantal van die zogenaamde ultra's van Lechia Gdansk en die waren vermoedelijk geen fan van Wieczorek: de vechter is zelf namelijk aanhanger van Ruch Chorzow, een rivaal van Gdansk. 

Met spreekkoren en dergelijken lieten de ultra's zich flink gelden, wat er uiteindelijk toe leidde dat UFC uit veiligheidsoverwegingen besloot om het gevecht niet door te laten gaan. Wieczorek en Hamilton kwamen dan ook niet het podium op tijdens de wegingen, ook al waren ze wel aanwezig. Het gevecht is overigens niet definitief afgelast: tijdens de UFC Fight Night in Sydney, op 19 november, stappen de twee alsnog de octagon in.