Duitse darters kunnen niet stunten tegen toppers PDC

Vrijdagavond was dag één van de German Darts Masters, het laatste toernooi vsan de World Series of Darts voor de WSOD Finals. Acht toppers van de PDC troffen de beste darters uit Duitsland en Oostenrijk. Max Hopp en Mensur Suljovic en beste zes darters van de Duitse Superleague mochten meedoen. Alleen de Oostenrijker Suljovic wist zijn partij namens de regionale qualifiers wel te winnen. 

Dat Suljovic van Kyle Anderson zou winnen, zou tegen de Australiër Kyle Anderson ook geen verrassing hoeven te zijn. Suljovic staat momenteel zevende op de wereldranglijst en Anderson bezet plek 25. Het werd wel erg spannend. Suljovic wist uiteindelijk met 6-5 te winnen. 

Raymond van Barneveld wist zonder goed te spelen eenvoudig met 6-3 te winnen van Stefan Stoyke. Michael van Gerwen kende geen moeite met Martin Schindler. Dragutin Horvat kwam nog dichtbij tegen Peter Wright. De Schot wist echter nog met 6-5 de partij naar zich toe te trekken. 

Zaterdagmiddag zijn de kwartfinales. Van Gerwen speelt tegen James Wade en Barney treedt aan tegen Gary Anderson. Vanavond wordt het toernooi afgesloten met de halve finales en finale. 

German Darts Masters 2017  - Ronde I
Raymond van Barneveld 6-3 Stefan Stoyke
Daryl Gurney 6-0 Maik Langendorf
James Wade 6-2 Kevin Munch
Kyle Anderson 5-6 Mensur Suljovic
Gary Anderson 6-3 Max Hopp
Peter Wright 6-5 Dragutin Horvat
Phil Taylor 6-2 Robert Marijanovic
Michael van Gerwen 6-2 Martin Schindler
Best of 11 legs

Saturday October 21 - kwartfinales vanaf 1
Gary Anderson v Raymond van Barneveld
Peter Wright v Mensur Suljovic
Phil Taylor v Daryl Gurney
Michael van Gerwen v James Wade
Best of 19 legs