NBA: Ball neemt wraak, LeBron nog steeds koning

In de NBA stonden afgelopen nacht tien wedstrijden op het programma. In het oosten konden twee teams met play-off aspiraties zich meten tegen gevestigde topteams. In het westen nam Lonzo Ball een dag na zijn onfortuinlijke debuut op indrukwekkende wijze wraak en werd Ricky Rubio warm ontvangen door zijn oude ploeg.

Er zijn niet veel spelers die de illusie hebben LeBron James naar de kroon te kunnen steken, maar één speler van wie verwacht wordt dat hij dit kan is Giannis Antetokounmpo. Afgelopen nacht ontvingen de Milwaukee Bucks de Cleveland Cavaliers en gingen de twee kemphanen de strijd met elkaar aan.

Tot halverwege het derde kwart was het een gelijk opgaand duel. Vanaf 68-71 scoorde Kyle Korver drie driepunters op rij waarmee hij de Cavaliers een voorsprong van twaalf punten gaf. Deze voorsprong kwam in het vierde kwart niet meer en gevaar en eindelijk won Cleveland vrij eenvoudig met 97-116.

LeBron James eindigde de wedstrijd met 24 punten en 8 assists. Kyle Korver, die vijf van zijn zes driepuntspogingen raakte, voegde 17 punten toe vanaf de bank.

Giannis Antetokounmpo kwam tot 34 punten, 8 rebounds en 8 assists. Zijn luitenant Khris Middleton had zijn vizier niet op scherp staan. Vijf driepuntspogingen misten en hij eindigde met acht punten.

Highlights Bucks tegen Cavaliers. Bron: YouTube

Ook de Philadelphia 76ers hebben aspiraties om mee te doen in het oosten. Na een eerder verlies tegen de Washington Wizards mocht de ploeg zich meten met de Boston Celtics. Boston heeft een bijzonder beroerde seizoenstart met twee nederlagen en het uitvallen van Gordon Hayward.

In Philadelphia gaf de thuisploeg de Celtics ruim drie kwarten goed partij. De Celtics maakten in het laatste kwart dertien punten meer dan de 76ers en wonnen de wedstrijd met 92-102.

Zes spelers haalden de dubbele cijfers bij Boston. Kyrie Irving werd met 21 punten topscorer. Rookie Jayson Tatum blijft solide spelen voor de Celtics en kwam tot 15 punten en 8 rebounds.

Alle starters bij de 76ers haalden ook de dubbele cijfers, aangevoerd door JJ Redick met 19 punten. Joel Embiid schoot slechts vier uit zestien en bleef op elf punten steken.

De NBA, fans en media hebben precies één dag de tijd gehad om Lonzo Ball belachelijk te maken na zijn teleurstellende debuut tegen de Clippers. In zijn tweede wedstrijd tegen de Phoenix Suns nam Ball op indrukwekkende wijze wraak.

De Lakers wonnen de wedstrijd met 130-132 en Ball eindigde met 29 punten, 11 rebounds en 9 assists. Ball moet nog twintig worden en de laatste keer dat een speler van zijn leeftijd soortgelijke cijfers wist te produceren was in 2005 door LeBron James.

In Minnesota was een emotionele terugkeer van Ricky Rubio. De Spaanse guard speelde zijn hele carriere voor de Timberwolves, maar management besloot hem deze zomer te laten gaan omdat ze in hem niet de point guard zagen die de ploeg naar de play-offs moest leiden. Hij kon aan de slag bij de Utah Jazz en afgelopen nacht keerde hij met zijn nieuwe team terug naar Minnesota.

Rubio werd ontvangen met een staande ovatie, waarna zich een spannend duel ontspon. In de slotminuut hadden beide ploegen nog de leiding. Een driepunter van veteraan Jamal Crafword gaf de Timberwolves een definitieve 98-96 voorsprong. Utah kreeg een aantal kansen om terug te komen, maarde Timberwolves trokken met 100-97 aan het langste eind.

Zes Wolves-spelers haalden de dubbele cijfers. Andrew Wiggins kwam tot 21 punten, Karl-Anthony Towns noteerde 20 punten en 10 assists.

Ricky Rubio kwam in zijn return tot 19 punten en 10 assists.

De Golden State Warriors hadden de nodige moeite om de New Orleans Pelicans van zich af te schudden. In New Orleans werd het 103-115, maar het verschil werd pas laat in de wedstrijd gemaakt. In het eerste kwart leidde New Orleans nog met 21-6.

New Orleans leunt zwaar op de grote mannen Anthony Davis en DeMarcus Cousins. Ook in deze wedstrijd waren de heren samen goed voor meer dan de helft van de punten die het team scoorde. Davis en Cousins waren goed voor respectievelijk 35 en 23 punten.

Golden State, met een veel bredere selectie, werd aangevoerd door de 28 punten van Klay Thompson. Kevin Durant maakte vooral verdedigend indruk door zeven schoten van de tegenstander te blocken.

 Uitslagen:

Charlotte Hornets – Atlanta Hawks 109 - 91
Indiana Pacers – Portland Trail Blazers 96 - 114
Philadelphia 76ers – Boston Celtics 92 – 102
Washington Wizards – Detroit Pistons 115 – 111
Milwaukee Bucks – Cleveland Cavaliers 97 – 116
Brooklyn Nets – Orlando Magic 126 – 121
Minnesota Timberwolves – Utah Jazz 100 – 97
Dallas Mavericks – Sacramento Kings 88 – 93
New Orleans Pelicans – Golden State Warriors 98 – 109
Phoenix Suns – Los Angeles Lakers 130 – 132

Eastern Conference:

Cleveland Cavaliers 2-0
Washington Wizards 2-0
Toronto Raptors 1-0
Indiana Pacers 1-1
Detroit Pistons 1-1
Charlotte Hornets 1-1
Brooklyn Nets 1-1
Orlando Magic 1-1
Atlanta Hawks 1-1
Milwaukee Bucks 1-1
Boston Celtics 1-2
Miami Heat 0-1
Chicago Bulls 0-1
New York Knicks 0-1
Philadelphia 76ers 0-2

Western Conference:

Portland Trail Blazers 2-0
Houston Rockets 2-0
Los Angeles Clippers 1-0
Memphis Grizzlies 1-0
San Antonio Spurs 1-0
Oklahoma City Thunder 1-0
Minnesota Timberwolves 1-1
Utah Jazz 1-1
Los Angeles Lakers 1-1
Golden State Warriors 1-1
Sacramento Kings 1-1
Denver Nuggets 0-1
Dallas Mavericks 0-2
Phoenix Suns 0-2
New Orleans Pelicans 0-2