Shia LaBeouf moet in agressietherapie

De Amerikaanse acteur Shia LaBeouf is donderdag veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van een jaar wegens belemmering van de rechtsgang door een woede-uitbarsting na zijn aanhouding in juli. De rechter in Savannah gaf hem volgens de Amerikaanse media ook nog een geldboete en de opdracht een cursus agressiviteitsbeheersing te volgen.

De officier van justitie liet de aanklacht van openbare dronkenschap vallen. De 31-jarige LaBeouf, die bekend werd door de sciencefictionserie Transformers, gaf zijn wangedrag toe en verontschuldigde zich ervoor. Hij beloofde bovendien iets te doen aan zijn alcohol- en drugsverslaving.

De acteur maakte na een avondje stappen stennis in het uitgaansdistrict van Savannah. Hij probeerde te ontsnappen aan de politie en slingerde een agent met een donkere huid racistische opmerkingen naar het hoofd.

LaBeouf is momenteel te zien als John McEnroe in de tennisfilm Borg/McEnroe. Maar ballen meppen tijdens de opnames heeft de acteur kennelijk niet geholpen om zich een beetje te leren beheersen. Wie weet hielp het eigenlijk ook niet om uitgerekend de indertijd best opvliegerige McEnroe te spelen.

Shia LaBeouf moet in agressietherapie
Shia LaBeouf moet in agressietherapie (Foto: BuzzE)