Feyenoorders lachen om holocaust

Een paar intelligentie-vacuüms die zichzelf als Feyenoordsupporter profileren, is het gelukt om het internationale nieuws te halen. In de aanloop van de topper Ajax-Feyenoord plaatsten de 'fans' een leuk bedoelde tweet, die uiteindelijk zelfs werd afgedrukt in de Jerusalem-Post.

Het is niet helemaal duidelijk hoe groot het deel is van 'het legioen' dat bovenstaande tweet verwerpt en zijn afschuw uitspreekt, Wat wel duidelijk is, is dat de grapbroeken in hun enthousiasme niet gehinderd werden door enig historisch besef, of daar wellicht maling aan hadden. De afgedrukte jongetjes zijn Avram en Emanuel Rosenthal uit Kovno, respectieveleijk 2 en 5 jaar oud op de foto. Niet lang nadat de foto genomen is, zijn de ventjes vermoord door de nazi's in Litouwen.

Kovno was een joodse Ghetto in de Litouwse stad Kaunas, waar in 1941 zo'n 10.000 kinderen werden ondergebracht. Sommige kinderen hadden het geluk daar naar school te kunnen gaan, maar de grootste groep werd te werk gesteld. In 1944 kregen de daar aanwezige troepen de opdracht voor een 'opruiming'. Kinderen onderhouden en beschermen was blijkbaar niet iets waar het 'Herrenvolk' zich graag mee bezig wilde houden.Samen met Oekraïense hulptroepen gingen de nazi's van deur naar deur om alle kinderen jonger dan 12 jaar te ruimen. Hierbij vielen zo'n 1300 slachtoffers, waaronder dus Avram en Emanuel.

Genoeg reden dus voor de Feyenoord-aanhang om hier eventjes lekker gebruik van te maken. Zowel een deel van de Ajax-fans als de bovenstaande intelligentsia gebruiken het woordje 'joden' om de teletekstsupporters en de vaste bezoekers van de ArenA mee aan te duiden, dus de link, die vrijwel elk weldenkend mens misschien wel zeer vergezocht zou vinden, was snel gelegd.

De bijnaam voor Feyenoorders is trouwens 'kakkerlakken'. Wellicht geeft deze geuzennaam aan hoe gewenst deze heren en dames zijn in stadions buiten de Maasstad. Ook Rome heeft nog niet zo lang geleden kennis gemaakt met de grootste slooppartij van de Eeuwige Stad sinds Brennus met zijn Keltische strijders de stad binnenviel.