Red Bull komt eerder met 2018-auto

Het Formule 1-team Red Bull Racing zal volgend jaar eerder met haar auto voor het seizoen 2018 op de proppen komen. In de afgelopen jaren heeft de renstal uit Milton Keynes de tijd die het had maximaal gebruikt om de auto te ontwikkelen, maar dit zorgde er wel voor dat de start van het seizoen telkens stroef verliep.

Momenteel behoort het chassis van de RB13 weer tot de besten van het veld. Het was coureur Max Verstappen die ervoor pleitte om in 2018 de RB14 eerder te brengen, zodat meteen meegedaan kan worden om de prijzen. Daniel Ricciardo sluit bij zijn teamgenoot aan: "Wij komen het seizoen telkens langzaam op gang, sinds ik er ben, maar dat is voor zover ik weet niet gepland. Ik weet niet waarom het zo is. We worden gedurende het jaar wel steeds beter en beter, maar ik heb liever dat het begin ook goed is. We denken dat we ieder jaar vroeg genoeg beginnen aan de auto voor volgend jaar, maar misschien is dat wel niet zo. Voor volgend jaar zal de nieuwe auto in ieder geval wel eerder klaar zijn."

De Australiër heeft goede hoop dat Red Bull volgend jaar om de prijzen mee zal gaan doen, omdat er in de reglementen niet veel verandert. "Omdat er niet veel wijzigingen zijn kunnen we hopelijk veel dingen die we nu leren meenemen naar het volgende seizoen om sterker uit de startblokken te komen. Daar gaat het hele team voor. Mochten we volgend jaar niet competitief zijn dan wordt dat onderzocht. Zoals het nu staat moeten we volgend jaar wel mee kunnen doen om de prijzen. Mercedes heeft al te veel gewonnen en wij willen daar een eind aan maken."