EA trekt de stekker uit Visceral Games

Het is oktober, halloween staat voor de deur, dus het is tijd voor een horrorverhaaltje: de bloeddorstige vampier die Electronic Arts heet is weer opgestaan en ging op zoek naar de volgende gamestudio om daar al het leven uit te zuigen en het verminkte lichaam op de hoop van zijn vorige slachtoffers te gooien. Deze keer, lieve kinderen, was Visceral Games het slachtoffer - EA heeft aangekondigd dat de studio gaat sluiten.

Visceral Games was de ontwikkelaar van onder andere Dead Space, Dante's Inferno en Battlefield Hardline. Critici vermoedden dat wanneer Battlefield Hardline zou floppen, Visceral de volgende op het hakblok van EA zou zijn - dat blijkt dus te kloppen. Visceral was op dit moment bezig met een onaangekondigde titel in het Star Wars-universum, wat een lineair verhalend avontuur zou moeten worden. 

EA-bobo Patrick Söderlund bevestigt in een blogpost dat de studio gaat sluiten en dat de filosofie van de game drastisch gaat veranderen. "Tijdens het ontwikkelproces hebben we het concept getest bij spelers, geluisterd naar de feedback naar wat ze wilden spelen en gekeken naar de veranderingen op de markt. Het werd duidelijk dat om er voor te zorgen dat spelers terug zouden komen naar de game we er voor moesten zorgen dat het concept drastisch aangepast moest worden."

Het project wordt nu overgenomen door meerdere studios van EA en staat onder de leiding van EA Vancouver. Onduidelijk is wat gaat gebeuren met Amy Hennig, bekend als director van de Uncharted-games die Naughty Dog in 2014 verliet om aan dit project te werken. Aangezien EA het project drastisch wilt veranderen is de kans dat ze terugkeert niet al te groot.

Een lichtpuntje: om de klap voor de medewerkers van Visceral Games te verzachten is de hashtag #Visceraljobs in het leven geroepen op twitter. Met deze hashtag proberen concurrenten van andere studios vacatures bij hun werkgever onder de aandacht te brengen, zodat de medewerkers van Visceral snel ergens anders aan de slag kunnen.

Visceral
EA trekt de stekker uit Visceral Games